Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
  Zovem se Slađana Zechlin. Dolazim iz Tuzle gdje sam završila osnovnu školu, a nakon toga upisala Gimnaziju “Meša Selimović” koju sam završila 2000. godine. Zbog moje ljubavi prema muzici sam paralelno sa osnovnom školom I GMS završila osnovnu i srednju muzičku školu (odsjek klavir). Nakon završenog studija elektrotehnike u Tuzli 2006. godine, počinjem da radim u BH Telecom-u u Sarajevu. Paralelno upisujem doktorski studij na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva (FER) koji završavam 2013. godine. Kao stipendista fondacije Zoran Đinđić, dobila sam mogućnost 2010. godine da odradim tromjesečni praktikum u Deutsche Telekom-u u Frankfurtu. Iduće godine dobijam i stalnu poziciju u Deutsche Telekom sjedistu u Bonn-u gdje i danas radim kao Projekt menadžer. Učestvovala sam i na IETF konferencijama gdje sam sa kolegama iz DT-ja radila na razvoju različtih internet standarda.
  Slađana Zechlin
  Slađana Zechlin

  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Kao odličan učenik u osnovnoj školi znala sam da želim studirati, ali je bilo još uvijek rano da se odlučim za svoj finalni posao, odnosno struku kojom bih se voljela baviti. GMS je bila pravi izbor jer je pružala širok spektar obrazovanja iz mnogih oblasti. Kvalitetno srednjoškolsko obrazovanje u GMS je pružalo adekvatnu osnovu za nastavak školovanja tako da sam mogla da biram studij koji hoću i da se bavim onim zanimanjem kojim želim. Još jedan razlog zbog kojeg sam izabrala GMS je bio taj da su moje prijateljice iz osnovne škole isto odlučile pohađati ovu školu. Mada, i u gimnaziji sam isto tako stekla puno novih poznanstava koja su se razvila u prijateljstva koja traju čitav život.
  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Tokom školovanja u GMS su mi svi predmeti išli od ruke, ali prirodne nauke su me posebno privlačile. Matematika i fizika su imale specijalan utjecaj na izbor mog studija, velikim dijelom zato što sam još u osnovnoj školi učestvovala na kantonalnim i državnim takmičenjima. Ono što je dodatno utjecalo na moju finalnu odluku I izbor studija je bila fascinacija komercijalnim razvojem mobilnih telefona početkom 21. vijeka. Razvoj mobilnih mreža me je uvijek inspirisao, tako da sam jedan dio ove teme koji se odnosi na kvalitet usluge (QoS) obradila kroz svoj doktorski rad.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Gimnazija je naravno utjecala na formiranje i sazrijevanje moje ličnosti. Ipak je gimnazija tada bila moja druga kuća gdje sam provodila najviše vremena u toku sedmice u učenju ali i u druženju. Ono što mi se posebno svidjelo u GMS jeste da su profesori bili zanimljivi i trudili se da i „najdosadnije“ predmete prikažu na zabavan način. Najvažnije je bilo da su profesori znali da prepoznaju talente i da pomognu da se naši talenti razvijaju, a mi budemo još bolji i uspješniji. Puno predmeta u gimnaziji značilo je puno truda, puno rada i dobre organizacije, ali se sve to na kraju isplatilo.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Ja bih uvijek preporučila GMS za mlade koji u prvoj liniji nisu sigurni koju srednju školu izabrati. Tokom četverogodišnjeg školovanja u GMS je moguće pronaći ne samo oblast koja vam se najviše sviđa, nego i dobiti opće i kvalitetno obrazovanje koje će puno značiti u izboru fakulteta.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 23.04.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team