Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
  Zovem se Samra Moranjkić. Gimnaziju “Meša Selimović” sam završila 2001. godine kao jedna od najboljih učenica. Kako je matematika oduvijek bila moja velika ljubav, školovanje sam nastavila na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, na Odsjeku za matematiku, gdje sam diplomirala, a kasnije i magistrirala Primijenjenu matematiku. Akademske 2010/2011. godine upisujem se na međunarodni doktorski studij matematike u okviru TEMPUS projekta "SEE Doctoral Studies in Mathematical Sciences". Doktorsku disertaciju sam odbranila 2016. godine. Danas radim kao nastavnica na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli na Odsjeku za matematiku.
  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  GMS je oduvijek slovila za najbolju školu, tako da nije bilo velike dileme šta odabrati. Dugogodišnja tradicija dobrih rezultata, predanost i posvećenost uposlenika te vrhunski rezultati učenika su bili samo neki od razloga za formiranje konačne odluke.
  Samra Moranjkić
  Samra Moranjkić

  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Mogu slobodno kazati, sa današnje vremenske distance, da je školovanje u gimnaziji bilo izuzetno kvalitetno i da je svima onima koji su imali jasan cilj u životu, omogućilo da se adekvatno pripreme za nastavak obrazovanje. Ja sam dobila odličnu osnovu za studij zahvaljujući i dragoj profesorici Nevzeti Karać koja je moje afinitete spram matematike nadogradila na način da poželim da poučavanje bude i moje zanimanje.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Period srednjoškolskog obrazovanja je, po mom mišljenju, krucijalan u formiranju ličnosti i jako je važno tada imati prave uzore, osim, naravno, onih koje imamo unutar porodice. Vrijeme provedeno u GMS nam je omogućilo da upoznamo mnogo takvih. Osim znanja, kao veliku prednost svog školavanja u GMS, istakla bih i mnoge prilike da putujemo, što u sklopu edukativnih ekskurzija, što u sklopu učeničkih razmjena. I to smatram bitnim faktorom prilikom sazrijevanja.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Na današnjem vaktu su, nažalost, mnoge prave vrijednosti degradirane. Iskreno vjerujem da Gimnazija “Meša Selimović” predstavlja “utočište” :). Radne navike, znanje, vještine i sve ono što je neophodno za uspješan nastavak obrazaovanja bez sumnje možete naći u našoj, a nadam se i vašoj GMS. Sretno!  ::: GMS Web Team ::: Datum: 21.04.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team