Dobrodošli na web stranicu Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla ::: :::
::: Upis :::
 • Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi
 • Uvjerenja šestog, sedmog, osmog i devetog razreda
 • Rodni list
 • Osvojena priznanja i nagrade
 • Pedagoški karton
 • Uvjerenje o polaganju eksterne mature
 • List profesionalne orijentacije
 • ::: Nove galerije :::

  ::: Vijesti detalji :::

   Nije što smo mi al' smo najbolji


  1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
  Ja sam Jasmina Baraković Husić. Pripadam stotoj generaciji maturanata koja je Gimnaziju “Meša Selimović” završila 1999. godine. Diplomirala sam na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli 2004. godine i doktorirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Danas sam redovni profesor na Odsjeku za telekomunikacije Elektrotehničkog fakultetu Univerziteta u Sarajevu sa nastavnim i istraživačkim iskustvom stečenim kroz međunarodnu saradnju i rad na različitim projektima. Također, radim i kao specijalista u Službi za planiranje i razvoj tehnologija i servisa u Dioničkom društvu BH Telecom, Sarajevo.
  Jasmina Baraković Husić
  Jasmina Baraković Husić

  2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
  Široko obrazovanje i znanje, pozitivan odnos prema učenju, školovanju i intelektualnom razvoju, utvrđivanje radnih navika, podsticanje kreativnosti i sklonosti ka cjeloživotnom usavršavanju su me opredijelili da ostanem vjerna tradicionalnim vrijednostima i postanem treća generacija gimnazijalaca u mojoj porodici.
  3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
  Školovanje u Gimnaziji “Meša Selimović” dalo mi je mogućnost za sticanje znanja i vještina iz različitih područja, i dovoljno vremena da pronađem sebe i prepoznam svoje buduće zanimanje. Kroz različite nastavne predmete otkrila sam svoje afinitete, talente i težnje, što je stvorilo kvalitetnu osnovu za upis željenog fakulteta i dalji razvoj karijere.
  4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
  Iako je obrazovanje učenika na prvom mjestu, Gimnazija “Meša Selimović” i njeni profesori uvijek su postavljali temelje za dostizanje najviših mogućih standarda u radu i ponašanju. Poštenjem, integritetom i visokim standardima ličnog i profesionalnog ponašanja motivisali su nas da gradimo pozitivne međusobne odnose. Odličnim poznavanjem predmetne materije i velikim očekivanjima inspirisali su nas da težimo napretku te da se prema radu i učenju ponašamo odgovorno i savjesno.
  5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
  Izbor srednje škole je važna odluka koja zaslužuje posebnu pažnju jer će u velikoj mjeri odrediti vašu budućnost. Stoga to treba biti samostalna odluka koja najbolje odgovora vašim interesima, sposobnostima i željama. Ako vjerujete da je obrazovanje pokretačka snaga vaše budućnosti, onda je prvi izbor Gimnazija “Meša Selimović”.  ::: GMS Web Team ::: Datum: 08.04.2022 ::: Nazad :::

  ::: Tipovi gimnazija :::
 • Opšti
 • Matematičko-informatički
 • Filološki
 • Sportski
 • Informacione tehnologije
 • ::: Anketa :::

    Kako se osjećate u školi ?  

   Super
   Dobro
   Onako
   Loše

  ::: Kontakt :::
  Adresa
  Dr.Tihomila Markovića bb (Šetalište I.G. Kovačića 1)
  75000 Tuzla, BiH

  Telefon
  + 387 35 247 630  Facebook stranica

  YouTube kanal
  ::: Sponzori i donatori :::

  ::: Specijalne donacije :::  Copyright © 2007 - 2024 GMS Web Team